• Mesele de Revelion se pot ţine, dar petrecerile nu pot avea loc
  • Zonele de munte şi balneo au cele mai multe rezervări pentru Revelion
  • La mare căutare sunt pensiunile din Braşov, Predeal, Sinaia

Înainte de pandemie, Revelionul era planificat cu mult timp înainte. Acum, însă, mulți nu ştiu ce să facă. Agenţiile de turism spun că asigurările care vin la pachet cu ofertele turistice îţi baga banii înapoi în buzunar dacă vei fi nevoit să bei şampania în casă.

În ciuda crizei, acum este o mare nebunie pe piaţă cu două zboruri charter: Maldive şi Zanzibar. Mulţi turişti nici nu mai ţin cont nici de preţul testului Covid când vine vorba de un pachet atractiv.

Sunt destul de scumpe pentru că au tot confortul. Deci undeva pe la 300-400 de euro pe noapte. De la 2000 de euro pachetul, 50 de euro, cât costă testul, nu mai este neapărat o sumă mare. De obicei se înscriu grupuri de 6, de 8, de 10 persoane. Pârtiile sunt pregătite chiar pentru mini-vacanţa care începe mâine dimineaţă. Probabil că la finalul anului scăderea cifrei de afaceri va fi de circa 60%”, a spus Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Şi schiatul lângă oraşul Bursa atrage atenţia şi se află printre preferatele românilor. Agenţiile de turism spun că România şi Turcia sunt cele mai vânate destinaţii anul acesta.

„Tarifele pentru programul de Istanbul încep de la 149 de euro de persoană, la care se poate adăuga opţional şi cina festivă de Revelion. Unul dintre programele interesante pe care le avem este în Bucovina, iar cel de-al doilea pentru zona Cazanele Dunării – Herculane. Tarifele încep de la 1665 de lei de persoană”, a declarat Cosmin Vasile, CEO Hello Holidays.

Cocora Elena spune că anul acesta va petrece sărbătorile de iarnă în familie şi că nu îţi planifică călătorii în afara oraşului de reşedinţă.

„În familie, cu câteva persoane, un cadru restrâns de câteva persoane, cele care fac parte din familie. Având în vedere condiţiile pandemice de anul acesta, nu plecăm nicăieri”, a spus Elena.