Rezervările pentru litoralul românesc au explodat. Topul preferințelor românilor

plaja Foto: Profimedia
  • Rezervările pentru litoralul românesc au explodat în ultimele două săptămâni
  • Hotelierii și proprietarii de pensiuni din România sunt deja pregătiți pentru sezonul de vară
  • Litoralul românesc conduce topul, urmat de stațiunile balneare

Rezervările pentru litoralul românesc au explodat în ultimele două săptămâni, iar printre preferințele românilor se regăsesc stațiunile Mamaia, Eforie Nord și Costinești.

Potrivit unui studiu Travelminit.ro, litoralul românesc este în topul căutărilor românilor, mai ales în contextul în care mulți dintre ei și-au anulat anul trecut concediul la mare din cauza pandemiei, iar acum își doresc să recupereze din plin.

„Au început rezervările de vară și a crescut semnificativ numărul rezervărilor domestice în ultimele două săptămâni. Litoralul este în topul preferințelor românilor, însă și destinațiile montane sunt la mare căutare”, spune Timea Ambrus, manager operațional al platformei hoteliere online.

Potrivit unui raport al Travelminit.ro, în topul destinațiilor căutate de români pentru concediul din vară se află stațiunile de la malul mării, cu Mamaia, Eforie Nord și Costinești în fruntea clasamentului. Urmează stațiunile balneare Sovata, Băile Felix și Băile Herculane, semn că oamenii își doresc acum cât mai multă relaxare la plajă sau la piscină, momente de liniște, dar și distracție.

Nu în ultimul rând, orașele mari, cum ar fi Brașovul, Cluj-Napoca, Sibiul și Bucureștiul, sunt și anul acesta în topul locurilor căutate de turiști pentru vară, fiind destinații întotdeauna de actualitate.

Hotelierii și proprietarii de pensiuni din România sunt deja pregătiți pentru sezonul de vară. Astfel, prețul pentru un sejur care include 2 nopți pentru 2 adulți începe de la 490 de lei. Pentru 3 adulți, prețul mediu pentru 4 nopți de cazare la un hotel este de aproximativ 1700 de lei, în timp ce tariful pentru același pachet la o pensiune este mai mic și începe de la 1200 de lei.