România e pe locul 14 în topul țărilor cu cel mai puternic pașaport din lume

România e pe locul 14 în topul țărilor cu cel mai puternic pașaport din lume. Cu pașaportul tău ai acces la 177 de țări, conform celui mai recent clasament al Henley Passport Index.

Care este situația României și cum se face acest clasament?

România se află pe locul 14 în rândul țărilor din întreaga lume în ceea ce privește puterea pașaportului tău. Practic românii au acces la 177 de țări cu buletinul Aceste clasamente se fac cu date de la Asociația Internațională de Transport Aerian pentru a reclasifica cele 199 de pașapoarte ale lumii.

Acest index este actualizat primestrial și funcționează de 19 ani. Practic stările care au acest pașaport primesc un punct pentru fiecare destinație pe care o pot vizita fără viză. Aceasta se aplică dacă cetățenii pot obține o viză la sursire, un permis de ședere sau o autorizație de călătorie electronică atunci când intră într-o țară.

Dacă este necesară viză sau dacă titularul pașaportului trebuie să obțină o e-viză aprobată de guvern înainte de plecare, atunci nu se acordă puncte pentru această destinație Dar, așa cum îți spuneam România are unul dintre cele mai puternice pașapoarte din lume, clasat pe locul 14.

Cine are cel mai puternic pașaport în top?

Singapore se află pe primul loc în topul lăsărilor cu cel mai puternic pașaport din lume anul acesta Practic cetățenii din Singapore pot vizita acum 195 din cele 199 de țări fără viză. Iată cum devință din Singapore călătorii privilegiații ai lumii. Sunt și alte stări care au un pașacort puternic de exemplu Franța Germania, Italia și Spania sunt împreună pe locul 2 alesuri de fostul deținător al titlului anterior celor din Singapore și anume Japonia Dar dacă ți-am spus cine are cele mai puternice pașapoarte din lume, trebuie să-ți spun și că sunt țări care au unele dintre cele mai slabe pașapoarte.

Și aici vorbim în primul rând de Afganistan, care este la coada clasamentului, pierzând accesul la încă o destinație în ultimele șase luni. Cetățenii din această țară care este controlată de talibani au acum acces fără vize doar în 26 de țări ale lumii.

Exit mobile version