• Departamentul de Stat al SUA a adăugat săptămâna aceasta 116 ţări la lista sa consultativă „Nivelul patru: nu călătoriţi”.
  • România, Marea Britanie, Canada, Franţa, Israel, Mexic și Germania fac parte din această listă.
  • Recomandările nu sunt obligatorii şi nu interzic americanilor să călătorească.

Departamentul de Stat al SUA a adăugat săptămâna aceasta 116 ţări la lista sa consultativă „Nivelul patru: nu călătoriţi”, printre care România, Marea Britanie, Canada, Franţa, Israel, Mexic și Germania.

Înainte de actualizare recomandarea Departamentului de Stat privea 34 din aproximativ 200 de state ale lumii. Acum pe acestă listă se găsesc 150 de state.

Departamentul de Stat a declarat că această mişcare nu implică o reevaluare a situaţiilor actuale de sănătate din unele ţări, ci mai degrabă „reflectă o ajustare a sistemului de consiliere de călătorie al Departamentului de Stat”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Recomandările nu sunt obligatorii şi nu interzic americanilor să călătorească.

Pe lista „Nu călătoriţi” se mai regăsec şi Finlanda, Egipt, Belgia, Turcia, Italia, Suedia, Elveţia şi Spania. Unele ţări precum China şi Japonia rămân la nivelul 3: „reconsideră călătoriile.”

Statele Unite au prelungit cu încă 30 de zile restricţii în vigoare deja de 13 luni, care interzic călătoriile neesenţiale la frontierele cu Canada şi Mexic.