• 13,3 milioane de turişti au vizitat România în 2019
  • 70% au ales cazarea în hoteluri
  • O săptămână în Spania te poate costa în medie 976 euro

România își deschide porțile pentru turiștii străini de la 1 iunie. Ca să nu stea în carantină, aceștia trebuie să prezinte dovada vaccinării sau un test PCR negativ. Europenii vor fi printre cei mai numeroși turiști vara asta, mai ales după introducerea pașaportului verde.

Cât de mult își doresc spaniolii să ne viziteze?

Foarte mulți spanioli au început să vadă România ca pe o destinație exotică în Europa și sunt foarte multe perechi care aleg să cutreiere țara noastră cu rucsacul în spate. Sunt atrași de gastronomie, de natură și de faptul că se pot înțelege în limba lor.

Grupurile organizate profită de zborurile directe care există cu mai multe orașe din țara noastră și există desigur o preferință pentru regiunea Transilvaniei, unde vizitatorii se pot bucura de circuite foarte scurte și cu atracții foarte cunoscute cum este Castelul Bran, asociat de toți străinii cu Dracula.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Din păcate numărul spaniolilor nu intră în topul turiștilor străini care a fost condus în 2019 de Germania, Israel, SUA, Franța și Marea Britanie. Mai mult, numărul străinilor care ne-au vizitat țara a fost depășit acum doi ani de cel al românilor care s-au dus în concediu în străinătate.

Cât costă o vacanță în Spania?

Spania are o ofertă extrem de variată de pachete turistice și aici avantajul este că hotelurile își respectă stelele. Adică poți să găsești servicii de calitate peste tot. Pentru familii, cel mai potrivit este litoralul mediteranean, la Valencia, Castellon, Alicante, unde plajele sunt foarte mari și cu nisip fin, iar cazările pentru o familie cu doi copii pot începe și de la 600 de euro până la 2.000 de euro mai aproape de plajă. Dacă mergi cu prietenii și cauți distracția, Barcelona și Costa del Sol cu stațiunile Torremolinos și Benalmadena au viață de noapte.

De obicei, poți să mânânci bine și pe bani puțini la multe restaurante mici, unde meniul zilei pornește de la 15 euro, iar discotecile au preturi mai mari pentru cocktailuri.

Și ca să-ți dau un sfat! Evită restaurantele care vânează turiști străini, iar meniurile sunt făcute din poze.