• În UE, numărul nopților petrecute de turiști străini a scăzut cu 68%.
  • România și Cipru au fost cele mai afectate țări la această categorie.
  • Eurostat: numărul cazărilor rezervate de români în propria țară a scăzut cu 40%.

Turismul a fost și este unul dintre cele mai afectate domenii. În România, cazările turiștilor străini au scăzut cu 80%. Țările din Europa preferate de români au restricționat accesul vizitatorilor și asta a stimulat turismul acolo. Nu suficient, spun datele Eurostat.

Chiar dacă au fost mulți turiști care au reușit să meargă la vacanțe în străinătate și au vrut să își descopere țara, făcând vacanțele în România, cu toate acestea au fost și turiști care au renunțat complet la vacanță”, a explicat Cosmin Vasile, operator de turism Hello Holidays.

Alexandra nu a renunțat complet la vacanță, dar nici nu s-a bucurat de una în adevăratul sens al cuvântului. Abia așteaptă să se vaccineze ca să poată pleca în Turcia.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aveam programată o vacanță în Grecia împreună cu părinții mei. Am ales să merg pe litoralul românesc. Dar din păcate am mers o singură zi pentru că atât mi-a permis timpul. Mă voi programa la vaccin și sper să pot călători în afara țării în condiții de siguranță”, a declarat Alexandra, turistă.