• România e bogată în piesaje diverse
  • Fotografiatul naturii este un mod de viață pentru fotograful Sorin Onișor
  • Munții, dealurile și câmpiile sunt muze pentru fotografii pasionați
  • Fotografiile lui Sorin Onișor îți aduc România pe care ai uitat să o mai visezi

România e tărâmul fermecat pe care ai uitat să-l mai visezi. Câmpiile întinse cât vezi cu ochii, dealurile bogate în vegetație și munții care ating norii, toate te așteaptă să le admiri și să ai grjă de ele.

Toate prind viață în lumina soarelui, toate respiră odată cu tine și sunt fascinante. Nu le sperie nici gunoaiele pe care le lasă turiștii pe poteci, nici schimbările climatice care aduc înghețul sau focul pe nepregătite. Nu te speria nici tu. Iubește-ți bucățica de planetă și bucură-te de ea. Peisajele astea te fură din prezentul agitat și te duc într-o poveste frumoasă.

Din acea poveste, fotograful Sorin Onișor nu vrea să se mai întoarcă. Fotografiile lui cu România au ceva din magia poveștilor cu ținuturi fermecate. Oricând le privești, ele îți amintesc cât de minunată e țara ta. Pentru Sorin Onișor, România este un univers al frumuseții naturii, iar călătoriile prin toată țara, pentru a surprinde darurile naturii, un mod de viață. Fotografiile lui îți aduc România pe care nu mai știai să o visezi.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Sorin Onișor, fotograf: „Deci eu asta fac, așa trăiesc. Lângă mine este o stână, în spatele meu oamenii pregătesc stâna pentru că luna viitoare oile vor urca din sate pe pajiștele alpine.”

Dintre miile de fotografii pe care le-a făcut, Sorin o visează mereu pe una aparte.

Sorin Onișor: „Îmi revine mintea întotdeauna la un bătrân din Delta Dunării, un bătrân pe care l-am supranumit „Patriarhul Deltei” A fost un om minunat, nu mai e din păcate printre noi. Dar care pentru mine reprezintă legătura noastră cu trecutul, cu rădăcinile.”

După ce a bătut țara în toate direcțiile și a descoperit darurile naturii, lui Sorin i-ar fi ușor să fie ghid pentru turiști.

Sorin Onișor: „În funcție de opțiunile lor și de sentimentele lor aș putea să creez imediat un traseu. Delta Dunării, Bucovina, Maramureș, Munții Apuseni.. săptămâna trecută am fost într-o zonă minunată, Clisura Dunării, de la Orșova. O zonă minunată.”

România e naturală și natura are nevoie de sprijin în vremurile noastre. Tot ce ne dăruiește nu va mai exista dacă nu recliclăm, dacă lumea nu se oprește din consumul irațional de resurse naturale.