Românii au preferat zonele izolate și unitățile de cazare unde anularea sejurului să nu fie taxată. Cum s-au relaxat românii în pandemie

  • Cele mai căutate unități de cazare au fost cabanele, vilele și casele de vacanță
  • Rezervările pentru locațiile izolate au crescut cu 85% anul aceta față de 2019
  • Prețurile încep de la 487 de lei pentru o noapte de cazare

Parcă nimic n-a rămas neschimbat de pandemie anul ăsta, iar alegerile în materie de vacanțe nu fac excepție. Mulți români au căutat locuri de cazare mai izolate, ca să fie siguri că nu riscă să se infecteze.

Un studiu făcut de Travelminit arată că numărul rezervărilor în zone mai puțin aglomerate a crescut considerabil în 2020.

Anul acesta românii au călătorit mai mult în țară și au evitat aglomerațiile. Asta s-a văzut și în statistici pentru că au crescut cu 85% rezervările pentru case de vacanță, vile și cabane. Aceste locații au și avantaje, întrucât anularea rezervării se poate face mai simplu decât la hoteluri.

Prețurile sunt un alt avantaj pentru acest gen de locații, acestea fiind cuprinse între 480 și 4.000 de lei. De exemplu, o casă în Harghita pentru 6 persoane are 4 dormitoare și saună, iar prețul este de 487 de lei. O experiență autentică maramureșeană într-o casă restaurată din secolul XX costă 4500 de lei pentru 6 persoane.