• 43% și-au petrecut o vacanță în România, 57% au mers în vacanță în străinătate
  • Cel mai tânăr turist participant la studiu are 18 ani, cel mai în vârstă, 82 de ani
  • Pentru 80% dintre turiști, vacanța din 2020 a costat sub 500 de euro de persoană

2020 nu a adus doar ghinion. Este anul în care românii au redescoperit România. Cei care nu au mers pe plajele din Grecia și Turcia au găsit la noi locuri de care nici nu știau că există.

Principalele destinații de anul trecut au fost Colibița, barajul de la Stânca Costești sau Cazanele Dunării, arată un studiu al agenției Hello Holidays.

Sunt turiști care merg de obicei pe weekend în aceste zone, dar sunt și turiști care aleg să facă un sejur de mai multe nopți patru, cinci, poate șase nopți de cazare. Cazările acolo încep undeva de la aproximativ 200 de lei de persoană, pentru o noapte de cazare cu mic dejun.”, a explicat Cosmin Vasile, purtător de cuvânt Hello Holidays.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Georgiana Marinca a ales pentru a doua oară Colibița. Este locul care îi oferă exact ce are nevoie.

Aș spune simplu: liniște. Un loc retras, unde poți să te distrezi sau să te relaxezi cu prietenii. Noi am optat pentru ceva mai retras, fără mâncare, doar cazare. Lacul, care este un view superb, adică ai loc de poze, ai loc de plimbare, aerul- este un aer foarte curat.Tot weekendul a costat undeva la 2.000 de lei pentru 6 persoane.”, a menționat Georgiana Marinca, turist.

80% dintre români au cheltuit cel mult 500 de euro pentru vacanță. Majoritatea au călătorit cu mașina personală și s-au cazat în vile, cabane, pensiuni sau apartamente. Doar o treime dintre respondenți au ales hotelul.