Românii își petrec vacanța de Paște în străinătate. Care sunt destinațiile cu cea mai mare căutare

  • De Paște, românii aleg pensiunile rurale sau pleacă în străinătate
  • Egiptul ocupă locul întâi în topul preferințelor turiștilor români
  • 40.000 de români au călătorit în Egipt de la începutul anului
  • Românii vor să-și facă vacanță în Maldive, Zanzibar și Republica Dominicană

Dacă te pregătești de vacanța de Paște, să știi că litoralul românesc nu mai este la mare căutare anul acesta. Românii aleg pensiunile rurale sau pleacă în străinătate.

Care sunt destinațiile cu cea mai mare căutare

Pe locul întâi în topul preferințelor turiștilor este Egiptul, pentru că la intrarea în țară ai nevoie doar de un test negativ la SARS-CoV-2.

Rata infectărilor este destul de scazută acolo, în jur de 200 de mii de cazuri, față de milionul din țara noastră, ceea ce a reprezentat un argument foarte solid pentru cei aproape 40.000 de români care au călatorit în Egipt de la începutul anului.

Și prețurile sunt decente, un cuplu putând beneficia de servicii „all inclusive” la un hotel de 5 stele timp de o săptămână, cu 700 de euro.

Destinațiile tradiționale precum Grecia, Bulgaria sau Turcia nu sunt la mare căutare anul acesta. Țările exotice , precum Maldive, Zanzibar, Republica Dominicană sau Seychelles sunt în topul preferințelor noastre.

De la începutul anului, în Zanzibar au călătorit în jur de 2.000 de români, iar în Maldive și Republica Domincană, în jur de 6.000 de români.

Grecia este închisă momentan, autoritățile elene anunțând că din 14 mai vor deschide granițele pentru turiști.