• Guvernul de la Atena a publicat o listă cu țările acceptate să trimită turiști în Grecia
  • Statul elen a decis ca sezonul estival să se redeschidă după 15 iunie
  • România, printre cele 19 țări eligibile

recii au decis ca sezonul turistic să fie redeschis pe 15 iunie, iar cursele aeriene să fie reluate din 1 iulie. Autoritățile de la Atena au publicat o listă de 19 țări, printre care și România, care vor putea trimite turiști în Grecia. Toate statele eligibile au fost alese pe criterii epidemiologice, anunță greekcitytimes.com.

Turiștii care vor ajunge în Grecia nu vor trebui să se testeze în prealabil pentru Covid-19, iar teste aleatorii vor fi făcute la sosirea cetățenilor străini. Totodată, cei care aleg să meargă în vacanță nu vor fi nevoiți să stea în carantină.

Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise sâmbătă, în condiţiile în care ţara încearcă să găsească un echilibru între asigurarea măsurilor de protecţie faţă de pandemia de COVID-19 şi revitalizarea sectorului turistic.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Autorităţile au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, noile norme precizând şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puţin patru metri.

Turismul și celelalte industrii conexe generează aproximativ 30% din PIB-ul Greciei, de aici și interesul autorităților elene ca această ramură să fie redeschisă cât mai curând.

Lista completă a celor 19 țări: Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Norvegia, Danemarca, Austria, Bulgaria, Serbia, România, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, Croația, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia