• Salina Slănic are cele mai mari dimensiuni din Europa si cel mai curat aer de pe planeta.
  • Salina Praid este un orășel amenajat într-o imensă peșteră cu jocuri pentru copii.
  • Florin Tăncu: „Este una dintre puținele saline în care se coboară cu un lift”.

Dacă vă aflați în căutarea unei evadări răcoroase și a unei experiențe unice, Salina Praid și Salina Slanic sunt destinațiile ideale pentru tine. Nu numai că puteți respira un aer curat și benefic pentru sănătate, dar puteți profita și de tratament cu sare, recunoscut pentru proprietățile lor terapeutice.

Florin Tăncu, consultant turism: Avem foarte aproape, la 40km de Ploiești, Salina Slănic

„Orice altă alternativă de a ne reveni într-o zonă de temperatură mai scăzută este benefică. Pentru cei din București, avem foarte aproape, la 40km de Ploiești, avem Salina Slănic care se regăsește la aproape 120m adâncime. Este una dintre puținele saline în care se coboară cu un lift.”

La nivelul cel mai de jos găsim o temperatură constantă de 10-13 grade, o umiditate constantă de aproape de 35% și multă liniște. Putem juca tenis, fotbal, să admirăm statui executate în sare. Dacă ieșim de la o temperatură de 35-37 grade și ne inversăm cu 10-15 grade, momentul nostru de relaxare este maxim și bine venit.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„În zona Slănicului, putem vizita Baia Baciului și Baia Roșie, zone unde ne putem scălda într-o baie sărată care reprezintă un element unic în peisajul nostru autohton. Dacă nu vrem să coborâm cu liftul într-o mină, avem opțiune de a merge la Salina Praid unde putem coborî pe scări, și anume 300 de trepte. Aceași atmosferă liniștită, răcoroasă se regăsește și acolo.”

Citește și