• Mai multe țări europene și-au deschis pârtiile de schi
  • O vacanță în Austria sau Elveția înseamnă carantină la întoarcerea în România
  • Și în România se schiază deja în câteva stațiuni
  • În weekend, cea mai mare aglomerație a fost la Sinaia

Mai multe țări europene au deschis deja pârtiile și primesc turiști care trebuie să respecte un set de reguli. La vecinii bulgari poți alege destinații ca Bansko, Borovets sau Pamporovo, accesibile cu mașina, mai ales din București. Românii din vestul țării pot alege să meargă în Serbia, acolo unde principala stațiune este Kopaonik.

Însă, Bulgaria și Serbia sunt pe lista galbenă, asta înseamnă că la întoarcerea în România, persoanele trebuie să intre în izolare la domiciliu pentru 14 zile sau pentru 10 zile, asta dacă în a opta zi prezintă un test COVID negativ.

Elveția a deschis pârtiile, Austria se pregăteșe, însă aceeași regulă e valabilă și în cazul lor, ambele țări sunt incluse pe lista galbenă, adică lista țărilor considerate cu risc epidemilogic ridicat. Mai mult, persoanele care călătoresc din România în Austria intră în carantină când ajung acolo, pentru cel puțin cinci zile, și asta dacă își fac în a cincea zi un test COVID, pe banii lor.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Așadar, cinci zile în carantină în Austria, urmate de alte cel puțin 10 acasă, la întoarcerea în țară. E o variantă mai dificilă, dar la care ar putea apela cei care pot lucra de acasă, de exemplu.

Franța nu impune restricții deosebite pentru români, astfel că poate reprezenta o variantă foarte bună pentru vacanța la schi, mai ales că la întoarcerea în România nu te așteaptă carantina.

Desigur, stațiunile din România sunt varianta cea mai la îndemână. Pârtiile din Sinaia sunt deschise, la fel cele din Straja.