• Astăzi a avut loc deschiderea oficială a sezonului de schi.
  • Bulgaria nu mai e pe lista galbenă din 4 ianuarie, nu se cere nici măcar test Covid.
  • Elveția a deschis pârtiile, dar e pe lista galbenă.

Niciodată nu e devreme să faci planuri de weekend. Mai ales că astăzi se deschide sezonul de schi la Predeal. Dar dacă te bate gândul, nu uita: mergi cu trenul, ca să ajungi înainte să se topească zăpada.

„A fost o zi așteptată pentru că a avut o întârziere de o lună. În anii trecuți deaschiderea era prin 10 – 15 decembrie. Nu o să fie nicio petrecere anul acesta. Imaginează-ți că aici erau 5, 7 mii de oameni care dansau, era plină pârtia, iar salvamontiștii și monitorii de schi făceau spectacol cu torțe, coborau pe pârtie. Chiar și așa oamenii se bucură de zăpadă”, a transmis Mădălina Bucur, corespondent Aleph News.

Care sunt tarifele anul acesta

„Zic de prețuri. Funcționează teleschiul și telescaunul. Acesta din urmă are o capacitate de 2.000 de urcări pe oră. Efortul a fost uriaș, administratorii pârtiilor spun că au reușit să amenajeze totul doar cu zăpadă artificială produsă de cele 10 tunuri. Dar efortul lor și bucuria ta pentru că te poți da super bine de la 1.400 de metri altitudine până aici la baza pârtiei Clăbucet. Și să știi că și parcare ai la îndemână. Sunt 4 la baza pârtiei și te costă 4 lei pe oră”, a adăugat Mădălina Bucur.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT