• Spania a găsit o soluție pentru turiștii care se infectează cu SARS-CoV-2 când se află în vacanță acolo
  • A transformat mai multe hoteluri în centre de carantinare pentru turiști

Poate te-ai întrebat ce te faci dacă pleci în vacanță în afara țării și te infectezi cu SARS-CoV-2 acolo. Spania a găsit deja soluția. A transformat mai multe hoteluri în centre de carantinare pentru turiști.

„Am făcut un calcul bazat pe volumul turiștilor de pe insule. De exemplu, în Mallorca avem un contract cu un hotel pentru 300 de camere. În acest moment are un grad de ocupare de 20%”, a spus Manuel Palomino, directorul financiar al serviciului de sănătate publică.

Cei 68 de turiști carantinați acolo, sunt din țări precum Germania, Olanda sau Anglia. Guvernul balear cheltuie circa 1,4 milioane de euro pentru siguranța turiștilor.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Institutul de sănătate publică plătește lunar pentru asta, dar suma acoperă doar costurile. Melia nu are niciun profit din asta”, a spus Maria Morales, director operațional la Melia Hotels.

Începând din 21 iunie, românii ajunşi în Spania cu avionul nu mai trebuie să prezinte certificatul care atestă vaccinarea completă, test negativ PCR sau antigen sau certificatul de recuperare post-COVID.