• Oficiali guvernamentali din Spania denunţă avertismentele de călătorie emise de Marea Britanie şi Germania
  • Oficial spaiol: „Este foarte nedrept, deoarece măsurile nu se bazează pe criterii medicale”
  • Premierul Pedro Sanchez a subliniat că rata de contagiere din Spania este mai mică decât cea din Marea Britanie

Spania a reacţionat vehement, marţi, la recomandările Marii Britanii şi Germaniei, care şi-au îndemnat cetăţenii să evite staţiuni estivale spaniole din cauza creşterii numărului infecţiilor cu noul coronavirus.

În contextul recomandărilor şi deciziei Marii Britanii de impunere a carantinei la revenirea din Spania, Guvernul de la Madrid se confruntă cu dificultăţi în relansarea economiei. Turismul constituie 12,3% din PIB-ul Spaniei şi 12,7% din locurile de muncă. Spania a pierdut un milion de locuri de muncă în perioada aprilie-iunie.

Referindu-se la avertismentele de călătorie emise de Marea Britanie şi Germania, Francina Armengol, şeful Oficiului de Turism din regiunea Insulelor Baleare, a declarat, potrivit postului Cadena Ser şi agenţiei Reuters: „Este foarte nedrept, deoarece măsurile nu se bazează pe criterii medicale”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

La rândul său, premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a catalogat „greşită” abordarea Guvernului Boris Johnson, argumentând că rate mari de contagiere sunt doar în anumite regiuni spaniole. „În opiniea mea, eroarea, ceea ce este disproporţionat în reacţiile Marii Britanii este să consideri toate incidentele acumulate ca reprezentând toată ţara. De ce? Deoarece 64% din noile cazuri de coronavirus se concentrează în două teritorii. În cea mai mare parte a teritoriului Spaniei, rata de infectare este foarte mică, mai mică decât rata de infectare din Marea Britanie”, a afirmat Pedro Sanchez, potrivit site-ului Express.co.uk.

Guvernul regional din Catalonia a cerut intensificarea cooperării şi coordonării la nivelul Uniunii Europene în privinţa măsurilor antiepidemice.