• Locul se află la 67 de kilometri de Cluj
  • Grădina Zmeilor găzduiește Zmeul, Zmeoaica sau alte personaje din legende
  • Locul a fost declarat arie protejată, considerându-se de specialiști unic în Europa

Dacă nu poți să ajungi în Capadoccia la turci, poți să trăiești o mini experiență asemănătoare în Grădina Zmeilor din România. E un loc aflat la 67 de kilometri de Cluj și specialiștii spun că este unic în Europa.

Turiștii care ajung în Grădina Zmeilor dau peste o mulțime de stânci cu forme ciudate, de vreo 11- 12 metri înălțime, formate prin eroziune. Stâncile au stârnit multe legende locale. Vei întâlni Zmeul și Zmeoaica, Fata Cătanii sau zmeii care au vrut să fure Soarele de pe cer. Ana Maria organizează periodic excursii în zonă și spune că sunt foarte multe locuri în România pe care trebuie să le descoperi.

Ana Maria Andrei, agent de marketing Auhero Travel: „Dacă te uiți prin formațiunile astea din Grădina Zmeilor, chiar zici că e o Capadoccie de România, chiar este wow. Locul a fost declarat arie protejată, considerându-se de specialiști unic în Europa. Avem un loc unic în Europa și nu ne promovăm. Tot circuitul acesta prin Grădina Zmeilor durează circa trei ore, trei ore lejer în care ne facem poze pentru facebook, pentru TikTok mai nou, pentru instagram. Despre Grădina Zmeilor este o legendă cu o stâncă, care se numește Fata Cătanii. Știi cum este, când prezinți un tur – prezinți realitatea și prezinți și legenda și legenda prinde mai bine decât realitatea”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT