• La Rânca, pentru o noapte de cazare plăteşti între 150 – 300 lei.
  • Zeci de poliţişti, jandarmi, inspectori de sănătate publică au supravegheat staţiunea.
  • Clienţii care refuză să-şi scrie datele de identidate nu sunt primiţi în restaurante.

Cât ai bate din palme, a trecut și minivacanța de 1 decembrie. Cum posibilitățile în vreme de pandemie sunt puține, ai ales stațiunile montane de la noi.

La Rânca, în judeţul Gorj, a fost plin de turişti. Exact ca în vremurile bune. Pentru că nu a nins, proprietarii pârtiilor au pus tunurile de zăpadă în funcțiune.

„Suntem de trei zile. Pentru copii a fost minunat. Pentru părinţi, mai greu. Că trebuie să-i supravegheze,” spune o turistă.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„E pentru prima dată când vin la ski, aici. De obicei mergeam pe Valea Prahovei, dar e minunat aici. Ne gândim să facem chiar şi Crăciunul,” spune un alt turist.

A fost aglomerat, însă autoritățile au impus reguli stricte. Toată lumea a purtat mască și în restaurante numărul locurilor a fost limitat. Iulian Chirău, proprietarul unei pensiuni, spune că restricţiile nu i-au afectat afacerea. Are toate camerele ocupate, iar în restaurant primeşte mai puţini turişti.

„Au fost foarte mulţi oameni. S-a aşteptat mult să se servească masa. (…) Avem 30% din capacitate voie să servim. La cazare sunt serviciile normale care sunt în această perioadă pe dezinfectanţi, purtarea măştii,” povestește Iulian Chirău, proprietararul unei pensiuni din Rânca