• Statele Unite ale Americii își deschid granița aeriană pentru mai multe țări.
  • Călătorii pot sosi în SUA cu avionul începând cu luna noiembrie, cu condiția să fie complet vaccinați sau fie să aibe rezultatul negativ al unui test Covid-19, fie dovada trecerii prin boală în unele cazuri.

Planurile relaxează sau înăspresc regulile existente, în funcție de țara din care ajunge un călător internațional și de statutul lor de vaccinare. Iată ce știm până acum despre ce va însemna noua politică:

  • interdicțiile de călătorie instituite la începutul pandemiei de proclamațiile prezidențiale au interzis cetățenilor străini sosiți din China, Iran, zona Schengen a Europei, Regatul Unit, Irlanda, Brazilia, Africa de Sud și India.
  • pentru prima dată după mai mult de un an, în multe cazuri, cetățenii străini vaccinați care au fost în aceste țări în cele 14 zile înainte de intrarea în Statele Unite vor avea, în curând, permisiunea de a intra în SUA, pe cale aeriană, cu dovada vaccinării și un test Covid-19 negativ efectuat în termen de trei zile de la îmbarcarea în avion.
  • copiii care nu sunt vaccinați vor fi supuși unor teste suplimentare.
  • „în acest moment, testele adiționale s-ar aplica în mod evident și copiilor”, a declarat Jen Psaki, Secretar de presă de la Casa Albă, într-un briefing de luni.

Cetățenii americani sunt o „excepție”, dar vor fi supuși unor teste suplimentare

„Americanii nevaccinați nu vor scăpa unele cerințe de testare mai stricte, inclusiv un test în termen de o zi de la îmbarcare în avion spre Statele Unite și un test suplimentar la întoarcere,” spune Jeff Zients, coordonatorul campaniei Covid-19 de la Casa Albă.

Granițele terestre rămân închise

Închiderea frontierelor terestre ale SUA către zonele neesențiale, care a început în martie 2020, a fost prelungită de luni până pe 21 octombrie, fără „alte actualizări ale acestei politici în acest moment”, a spus Zients.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Canada și-a deschis recent granița terestră, precum și accesul aerian, americanilor vaccinați.Mexicul a permis sosirile străine pe cale aeriană pe tot parcursul pandemiei fără teste sau dovezi ale vaccinării. Călătorii care sosesc în SUA pe calea aerului din Mexic și Canada trebuie să prezinte în prezent dovada unui test Covid-19 negativ.

Statele Unite ale Americii va ține însă granițele închise pentru călătorii care nu sunt vaccinați sau nu vor să se testeze.