• Regula, care a fost instituită în ianuarie 2021, se va încheia pentru călătorii cu destinația SUA începând cu ora 12:01 a.m. ET, duminică, 12 iunie.
  • Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor afirmă că vor reevalua regula dacă situația Covid-19 se va schimba.
  • Majoritatea călătorilor care nu sunt cetățeni americani trebuie în continuare să fie vaccinați pentru a intra în țară.

Chiar în timp ce vara se încălzește, SUA elimină cerința de lungă durată ca toți călătorii care intră în țară să prezinte un test Covid-19 negativ.

Vestea aduce atât un suspin colectiv de ușurare, cât și un probabil val de noi călători internaționali într-un sezon estival deja haotic, potrivit CNN.

Pentru mulți călători americani, această evoluție înseamnă că nu mai trebuie să se preocupe de complicațiile legate de efectuarea testelor înainte de întoarcerea în Statele Unite sau de costurile și povara de a rămâne în străinătate pentru a intra în carantină și a aștepta un rezultat negativ al testului în cazul în care un test efectuat înainte de călătorie este pozitiv.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Între timp, călătorii internaționali care se îndreaptă spre SUA pot planifica călătorii fără teama de a fi nevoiți să le anuleze din cauza unui test pozitiv. Majoritatea călătorilor care nu sunt cetățeni americani trebuie în continuare să fie vaccinați pentru a intra în țară.

Iar industria de turism, care a fost afectată, se bucură de eliminarea barierei pentru ambele grupuri de potențiali clienți.

Regula, care a fost instituită în ianuarie 2021, se va încheia pentru călătorii cu destinația SUA începând cu ora 12:01 a.m. ET, duminică, 12 iunie. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor afirmă că vor reevalua regula dacă situația Covid-19 se va schimba.

Această evoluție vine după o presiune intensă din partea grupurilor de turism și de comerț, în timp ce industria continuă să își revină după mai mult de doi ani de declin indus de pandemie.

Timp de luni de zile, aceste organizații au cerut ca cerința de testare să fie eliminată, așa cum a fost în Canada și în Regatul Unit din martie, precum și în majoritatea țărilor din Europa.