• Pasagerii au rămas în cabine, după ce nava de croazieră din Singapore a detectat un caz de COVID-19 la bord.
  • Toate contactele directe ale bărbatului au fost deja testate, iar rezultatele au fost negative.
  • Restul pasagerilor și echipajul vor rămâne deocamdată în camerele lor.

Sutelor de pasageri aflați pe un vas de croazieră Royal Caribbean din Singapore li s-a spus să rămână în cabina lor până când vor fi indentificate toate contactele, după ce la bord a fost detectat un caz de COVID-19, care a forțat nava Quantum of the Seas să se întoarcă înapoi în port, au spus autoritățile .

Royal Caribbean și Singapore Tourism Board (STB) au declarat că toți pasagerii și echipajul din Quantum of the Seas, care au avut un contact direct cu oaspetele de sex masculin infectat, au avut ulterior rezultate negative la testarea pentru coronavirus.

Restul pasagerilor și echipajului vor rămâne la bord, în camerele lor, până la finalizarea urmăririi contactelor, a spus Annie Chang, directorul segmentului de croazieră la STB. Toate persoanele vor fi supuse testării obligatorii COVID-19 înainte de a părăsi terminalul.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Între timp, li se oferă actualizări regulate, iar mesele sunt oferite direct în camerele lor.

„Cu siguranță nu a fost sfârșitul pe care îl căutăm”, a declarat pasagerul Rizal Ramli pentru radiodifuzorul local Channel News Asia de pe nava, care a ancorat miercuri la Singapore.

Ni se spune doar să așteptăm în camera noastră și ei ne vor da mai multe informații.”

„Croaziera către nicăieri” a Royal Caribbean este una dintre primele curse de anul acesta, de când compania a oprit operațiunile globale în martie, din cauza coronavirusului. Croaziera a inclus 1.680 de invitați și 1.148 membri ai echipajului la bord, a informat ziarul local Straits Times.

Industria globală a croazierelor a fost afectată major din cauza pandemiei, unele dintre primele focare mari descoperite, fiind pe navele de croazieră. Într-un caz, în februarie, în largul coastei Japoniei, pasagerii au fost blocați săptămâni la bordul Diamond Princess, cu peste 700 de invitați și echipajul infectat.

„Croaziera către nicăieri” de la Royal Carribbean a început săptămâna trecută și este deschisă doar rezidenților din Singapore, nu face opriri și navighează chiar lângă orașul-stat.

Quantum of the Seas s-a întors miercuri la Singapore la 8 a.m. ora locală, cu o zi înainte de sfârșitul croazierei planificate de patru zile.

Pasagerul infectat sa raportat la centrul medical de la bord și a fost supus unui test obligatoriu de reacție în lanț a polimerazei (PCR) ca parte a protocoalelor de la bord. Pasagerul a făcut un test obligatoriu COVID-19 PCR înainte de îmbarcare și a fost testat negativ, a spus STB.

Croazierele fac parte din planurile Singapore de a-și revigora industria turistică, care a fost afectată din cauza noului coronavirus, care a infectat peste 67,7 milioane de oameni la nivel global și a ucis 1.548.575.

Singapore, care a avut puțin peste 58.000 de cazuri și 29 de decese, a raportat doar câteva infecții locale în ultimele săptămâni.

Cazul de la bord este un alt obstacol pentru Singapore după ce planul de a deschide o bulă de călătorie aeriană fără carantină cu Hong Kong, luna trecută a fost amânat.