• Albania nu cere turiștilor teste sau vaccin.
  • O vacanța de o săptămână în Saranda te costă de la 314 euro/persoană, cu cazare la un hotel de trei stele cu mic dejun.
  • În cazul celor nevaccinați, testul Covid este cerut în Grecia, Turcia, Egipt și Dubai.

O companie de turism din România a lansat oferte adaptate pandemiei. Pe lângă sejururile în Albania, țară care nu cere turiștilor teste sau vaccin, compania oferă circuite cu un număr mic de partaicipanți, cu avionul sau autocarul.

Potrivit unui comunicat la companiei, vacanța de o săptămână în Saranda, Albania, costă de la 314 euro/persoană, cu cazare la un hotel de trei stele cu mic dejun, ori de la 317 euro/persoană pentru un apartament. În Vlore costă de la 212 euro/persoană în vilă și de la 282 de euro/persoană cu cazare în hotel de patru stele. Pachetele au transport charter cu autocarul din București și Brașov.

„Albania a anunțat la finalul lunii februarie condițiile de intrare în țară. Turiștii străini pot intra numai cu un act de identitate, nu li se cere să prezinte un test negativ, să fie vaccinați sau un document că au anticorpi. Pe de altă parte, pentru turiștii noștri care au nevoie de un test pentru alte destinații, clinicile cu care avem parteneriate oferă posibilitatea testării cu rapiditate și în timp, la un tarif de numai 200 de lei”, a declarat Denisa Oprea, director de marketing Hello Holidays.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

În acest moment, testul este cerut în Grecia, în cazul celor nevaccinați, în Turcia, Egipt și Dubai, dintre destinațiile pentru care compania are cele mai multe cereri de vacanță.

De asemenea, agenția anunță că din iunie, Ardealul va fi legat de litoral prin două zboruri săptămânale, organizate lunea și vinerea. Un pachet de vacanță cu zbor de la Cluj-Napoca la Constanța și transfer spre stațiunile Mamaia, Eforie Nord, Olimp, Neptun, Venus sau Saturn costă de la 999 de lei/persoană, fără masă, la un hotel de trei stele. Cererea pentru vacanțe cu avionul pe litoral este în creștere de când au fost lansate, unul dintre avantaje fiind scurtarea considerabilă a duratei drumului.

Totodată, compania a anunțat lansarea unor circuite cu un număr mai mic de participanți. Anul acesta vor fi organizate în Toscana, Puglia – Napoli, Franța – Elveția – Italia, Banat – Oltenia, Moldova – Bucovina, Transilvania, cu avionul sau autocarul. În funcție de destinație, durata circuitelor este de 5 – 10 zile, iar prețurile încep de la 839 de lei/persoană pentru România, de la 450 de euro/persoană pentru Italia, de la 731 de euro/persoană pentru Franța – Elveția – Italia.

„E genul de vacanță pe care o poți personaliza la destinație sau poți să urmezi programul propus de noi. În oricare variantă, e genul de vacanță activă, în care vizitezi atracțiile zonei, locurile emblematice. Sunt destinate celor cu inițiativă în vacanță, care vor să vadă anumite locuri sau să petreacă mai mult timp într-un loc”, a mai spus Denisa Oprea.