• Testul PCR rămâne în vigoare în Franța, Italia, Spania, Portugalia, Germania și Lituania, indiferent dacă ai fost vaccinat
  • În Olanda, Austria sau Danemarca te așteaptă de la 5 la 10 zile de autoizolare
  • Cei care s-au vaccinat anti-COVID pot să viziteze fără restricții Grecia, Islanda, Croația, Muntenegru

După atâtea luni de pandemie numai la vacanțe ne stă gândul. Relaxarea nu a ajuns însă peste tot în Europa și restricțiile sanitare îți pot aduce suprize neplăcute, dacă nu te pregătești pentru ele.

Ce măsuri trebuie să respectăm pentru a putea călători în Europa?

Testul PCR și carantina sunt cele două condiții de care te poți lovi acum pe continent. Din fericire, aproape toate țările au eliminat carantina pentru cetățenii comunitari, dar testul PCR rămâne în vigoare în Franța, Italia, Spania, Portugalia, Germania și Lituania, indiferent dacă ai fost vaccinat.

Mai sunt țări în Europa care impun carantina și acestea nu sunt o destinație turistică, deocamdată. Este vorba de Olanda, Austria sau Danemarca unde te așteaptă de la 5 la 10 zile de autoizolare.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Pentru cei care au primit serul anti-COVID porțile sunt deschise ca să viziteze Grecia, Islanda, Croația, Muntenegru sau pot să călătorească și mai departe, în insulele Seychelles, Belize, Guatemala și Ecuador.

Cât mai durează până vom avea un pașaport COVID?

Toate țările vor adopta certificatul verde de vaccinare până la finalul lunii mai, iar unele îl probează deja fără participarea directă a călătorilor. Spania a anunțat că îl va folosi chiar peste două zile, când începe Târgul Internațional de Turism de la Madrid. Va fi soluția situațiilor absurde în care încă se regăsesc cei vaccinați care trebuie să prezinte un text PCR în unele țări.

Țările din afara Europei în care pot călători cetățenii europeni

Cetățenii din statele membre UE sunt acceptați în 116 de țări, iar în 15 dintre acestea nu li se aplică deloc restricții sanitare, precum Mexic și Brazilia. 70 de destinații condiționează intrarea pe baza unui test PCR, cum sunt Egipt sau Kenya, iar 31 de țări din afara Europei impun măsura carantinei, precum Chile, Cuba sau Thailanda.

Înainte de toate, trebuie să urmărești ultimele informații despre destinația pe care vrei să o vizitezi, iar Ministerul Afacerilor Externe are o evidență cu ultimele restricții sanitare.