• Franța a lansat o listă de tip semafor cu țările din care sunt primiți turiști, începând din 9 iunie
  • Croazierele internaționale se întorc în Spania după încheierea interdicției de mai bine de un an
  • Grecia primește turiști de 3 săptămâni și guvernul elen vrea să curețe 80 de insule drept zone libere de Covid, până la finalul lunii

Spania se deschide de astăzi pentru cetățenii comunitari vaccinați, vindecați de Covid sau cu rezultat negativ. Între timp și Franța se pregătește să deschidă sezonul, iar turismul de croazieră își ridică iar ancora.

Care sunt condițiile de intrare în Spania, de astăzi

Autoritățile de la Madrid au decis să primească turiști străini, fie vaccinați cu ambele doze, în cazul celor din afara UE, fie cu test PCR sau test rapid de antigen, cu rezultat negativ sau cu dovada că s-au vindecat de Covid-19.

Certificatele trebuie prezentate în spaniolă, engleză, franceză sau germană sau cu o traducere acreditată.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

De asemenea, trebuie completat formularul online prin aplicatia Spain Travel Health, iar copiii sub șase ani nu trebuie să prezinte niciun tip de certificat.

Croazierele internaționale se întorc în Spania după încheierea interdicției de mai bine de un an, din cauza pandemiei și companiile au inclus deja porturile spaniole în primele curse anunțate. Vor fi respectate mai multe cerințe sanitare, precum o limită de 75% la sută și o perioadă de carantină obligatorie pentru echipaj, înainte de ieșirea în larg.

MSC Cruises va fi prima companie care își reia operațiunile în Spania și oferă deja călătorii cu vasul Grandiosa, cu îmbarcare de la Barcelona, din 26 iunie, iar din 30 iulie vor pleca vapoare și de la Valencia.

Vasul Orchestra a deschis sezonul croazierelor la Veneția, iar Costa Cruises, o altă mare companie, revine din 5 iulie, tot la Barcelona și la Palma de Mallorca. Și să nu uităm că și croazierele pe fluviile europene se reiau din 20 iunie, cu CroisiEurope.

Țările care se pregătesc de reluarea vacanțelor, în Europa

Franța tocmai a lansat o listă de tip semafor cu țările din care sunt primiți turiști, începând din 9 iunie, când se deschid și restaurantele în interior și ora lockdownului se schimbă la 11. Cei care nu sunt vaccinați trebuie să facă un test PCR la sosire.

Și Slovenia a redeschis turismul, pe baza unei liste pe culori, iar hotelurile din Irlanda își primesc din nou clienți, însă turișii străini din UE, MArea Britanie și SUA vor putea fi putea intra doar din 19 iulie.

Abu Dabhi scapă de carantina obligatorie la 1 iulie, zi în care și insula Phuket din Tailande redevine accesibilă.

Și nu în ultimul rând, Grecia primește turiști de 3 săptămâni și guvernul elen vrea să curețe 80 de insule drept zone libere de Covid, până la finalul lunii.