• Certificatul de vaccinare este acceptat în Islanda, Grecia, Madeira (Portugalia) și Insulele Azore
  • Certificatul trebuie să fie în limba islandeză, daneză, norvegiană, suedeză sau engleză.
  • Mergi cu certificatul de vaccinare în Madeira doar dacă ai cursă directă.
  • Dacă ai escală la Lisabona mai ai nevoie și de un test PCR negativ.

Tot mai multe țări își deschid granițele pentru turiști. Fiecare cu condițiile ei. În Islanda, de exemplu, poți să mergi dacă ai dovada că te-ai vaccinat, certificatul poate fi în format fizic sau electronic. Trebuie să fie în islandeză, daneză, norvegiană, suedeză sau engleză.

Totuși, pe aeroport certificatul va fi controlat de un epidemiolog. Dacă medicul consideră că documentul nu e valid, turiștii vor fi trimisi către un centru de testare. Dovada vaccinării te poate duce și în Grecia. Oamenii care au 14 zile de la a doua doză de vaccin nu vor mai sta în carantină. În Portugalia, situația este diferită.

Condițiile de călătorie în Portugalia

Certificatul de vaccinare îi ajută doar pe cei care merg cu zbor direct în Madeira. În cazul unei escale la Lisabona e nevoie și de un test PCR negativ. Regulile însă se schimbă de la o săptămână la alta.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

„Reglementările din Madeira se schimbă în fiecare luni. În fiecare săptămână există un decret al guvernului regional care prelungește sau modifică măsurile în vigoare. De asemena pe teritoriu continental sunt aceste măsuri referitoare la traficul aerian acum, până în 30 aprilie. Ca să călătorești în Madeira sunt câteva excepții care sunt prevăzute de legislație. Și apar și la noi. Este acel tabel în care spune, dacă pasagerii care prezintă un certificat care atestă că au fost vaccinați sunt exceptați”, a declarat Raluca Trișcanu, diplomat Ambasada României la Lisabona.