• Autoritatea de aviație civilă din Thailanda (EKAT) a anunțat interdicția de a mânca și a bea în timpul zborurilor interne. 
  • Noua politică va intra în vigoare de Revelion.
  • Zborurile interne în Thailanda nu sunt mai lungi de două ore, iar acest lucru nu va aduce un inconvenient pentru pasageri.

Autoritatea de aviație civilă din Thailanda (EKAT) a anunțat interdicția de a mânca și a bea în timpul zborurilor interne. Noua politică va intra în vigoare de Revelion, potrivit ThePointsGuy.

Zborurile interne în Thailanda nu sunt mai lungi de două ore, iar acest lucru nu va aduce un inconvenient pentru pasageri. Cu toate acestea, autoritățile speră că va reduce răspândirea coronavirusului.

În plus, pe lângă interzicerea alimentelor și a băuturilor, companiile aeriene din Thailanda vor înceta și distribuirea de ziare și reviste.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

În timp ce interdicția se va aplica tuturor zborurilor din Thailanda, se vor face excepții în caz de urgență. În aceste scenarii, echipajul de zbor este instruit să servească apă în bucătărie sau „cât mai departe de ceilalți pasageri”.

Această nouă politică este în conformitate cu cele adoptate de marile companii aeriene din SUA la începutul pandemiei. 

Măsurile au fost aplicate în companii precum Delta, American și JetBlue, și au interzis servirea alcoolului pe zborurile interne, dar și pe distanțe scurte pentru a încuraja purtarea măștii de protecție și distanțarea socială, pe durata călătoriei. Însă majoritatea companiilor aeriene americane au restabilit de atunci serviciul de masă.

Thailanda a fost una dintre țările care a gestionat cel mai bine întreaga pandemie de coronavirus, de la primul caz raportat aici fiind înregistrate doar 6.690 de cazuri și 61 de decese, ceea ce este semnificativ mai mic decât țările vecine și cele mai dezvoltate.