• The Independent a ales nouă orașe din Europa care îți pot atrage atenția anul acesta
  • În topul primelor 3 orașe se află Jerez de la Frontera din Spania, al doilea este Rijeka din Croația, al treilea Vroțlav, Polonia

Dacă anul 2020 a omorât aproape toate city break-urile, anul acesta pare plin de speranță mai ales prin prisma călătoriilor. Echipa ziarului The Independent a ales nouă orașe din Europa care îți pot atrage atenția anul acesta.

În topul primelor 3 orașe se află Jerez de la Frontera din Spania, al doilea este Rijeka din Croația, al treilea Vroțlav, Polonia și pe locul 8 din top se află și frumoasa noastră Timișoara.

Top orașe din Europa de vizitat în 2021:

  1. Jerez de la Frontera, Spania
  2. Rijeka, Croația
  3. Wroclaw, Polonia
  4. Sete, Franța
  5. Lahti, Finlanda
  6. Cork, Irlanda
  7. Dusseldorf, Germania
  8. Timișoara, România
  9. Braga, Portugalia

Cum au descris britanicii orașul Timișoara

Timișoara a mai fost numită și Mica Vienă. Asta datorită arhitecturii, istoriei bogate și a amestecului de culturi. Românii, tătarii, turcii, austriecii și germanii și-au lăsat amprenta în stilul orașului. Timișoara găzduiește spectacole muzicale și teatrale pe tot parcusul anului și se așteaptă ca oferta culturală să crească mai ales că se pregătește să fie Capitala Culturii în anul 2023.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Printre obiectivele turistice pe care le poți vizita dacă ajungi la Timișora, se numără Catedrala Mitropolitană, un alt monument arhitectonic numai bun de văzut este și Sinagoga din cetate și ca să închei turul poți vizita și Clădirea Palatului Culturii unde dacă ai noroc poți ajunge la operă și chiar la teatru.