Tot mai mulți turiști străini aleg Bucureștiul ca destinație. Arhitect: „Strategia de dezvoltare a turismului într-un oraș este ceva fundamental”

Bucureștiul e locul unde arhitectura te poartă de la farmecul de pe Calea Victoriei, la istoria din Centrul Vechi, și până la poveștile de pe Strada Mântuleasa. Când vine vorba de atracții turistice, te întâlnești cu eleganța Ateneului Român, cu arta de la MNAR și cu măreția Palatului Parlamentului. Datele arată că turiștii străini sunt tot mai interesați de Capitală. În primele cinci luni ale anului, Bucureștiul a înregistrat 764.000 de sosiri, iar luna februarie a marcat o creștere spectaculoasă de 75% față de anul trecut, conform INS.

Cum putem face din București o destinație de top pentru turiștii străini?

„Acest lucru se poate face în două planuri. Primul face referire la menținerea și renovarea clădirilor vechi. În al doilea rând, tot ceea ce se construiește acum în București ar trebui să fie de top pentru că sunt orașe în această lume care atrag turiști pentru clădirile noi pe care le au. Pe de altă parte, este nevoie de un program estetic care să vizeze respectarea valorilor trecutului. Există diverse specii de turism acum, care pot atrage oamenii în București. Strategia de dezvoltare a turismului într-un oraș este ceva fundamental”, a declarat Ionel Oancea, arhitect, pentru Aleph News.

Exit mobile version