• Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a declarat joi că circulaţia pe Transalpina va fi deschisă începând de vineri dimineaţă.
  • Circulația va putea fi posibilă începând cu ora 8:00, în anumite condiții.
  • Viteza maximă de deplasare va fi de 30 km/h.

Te poți plimba din nou pe Transalpina! În urma unei revizii, care a avut loc joi, drumul va fi deschis circulaţiei rutiere, începând de vineri. Tronsonul Rânca – Obârşia Lotrului va fi accesibil doar 10 ore pe zi, iar limita de viteza va fi impusă, relatează presa locală.

„Comisia care a efectuat astăzi revizia specială a stabilit că drumul poate fi deschis în bune condiţii între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) în următoarele condiţii: între orele 8:00-18:00, viteza maximă de deplasare 30 km/h, numai pentru autoturismele cu MTMA de maximum 3,5 tone”, a scris Cristian Pistol pe Facebook.

Directorul CNAIR subliniază că, având în vedere specificul acestui drum montan aflat la mare altitudine, Respectarea condiţiilor impuse este importantă pentru evitarea evenimentelor nedorite, evidențiază directorul CNAIR.

Recomandări

UNGARIA E OUT
KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
SPORTIVII ROMÂNI SE PREGĂTESC DE J.O.
PRINȚUL PHILLIP AR FI IMPLICAT ÎN AFACEREA PROFUMO
MARINA SUA ARE PROBLEME DE 132 MLD $

Comisia specială din cadrul CNAIR a verificat şi la sfârşitul lunii mai dacă circulaţia rutieră pe Transalpina poate fi deschisă în condiţii de siguranţă. La acel moment, specialiştii au stabilit că nu existau astfel de condiţii, întrucât zăpada de pe versanţi putea aluneca pe carosabil.

Citește și: