• 21 de ţări figurează pe lista roşie, față de 23, câte erau săptămâna trecută
  • Pe lista galbenă sunt 26 de țări, în scădere de la 28
  • Marea Britanie rămâne pe lista roșie, acolo unde a fost inclusă acum o săptămână
  • Grecia e pe lista galbenă, iar Turcia și Bulgaria pe lista verde
  • Tot verzi sunt și țări precum Italia sau Spania

Înainte să îți faci planuri de vacanță, uită-te pe lista țărilor cu risc de contaminare. În funcție de asta, știi dacă trebuie să stau sau nu în izolare la întoarcere. Acum, toate țările din Europa sunt în zona galbenă sau verde, cu excepția Marii Britanii, inclusă pentru a doua săptămână pe lista roșie.

Franța, o țară cu o comunitate mare de români, a trecut de pe lista roșie pe cea galbenă. Asta înseamnă că cei ce vin din Franța în România sunt scutiți de carantină dacă prezintă un test PCR negativ. Fără test, îi așteaptă cel puțin 10 zile de izolare la domiciliu, și asta dacă fac un test în a opta zi, al cărui rezultat să fie, desigur, negativ.

Italia și Spania sunt pe lista verde, la fel și Turcia sau Bulgaria

Cei vaccinați călătoresc cu atât mai ușor. Multe țări, inclusiv Spania sau Turcia, nu mai cer nici test negativ la intrarea în țară celor care au finalizat schema de vaccinare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Cât despre Grecia, ea continuă să fie pe lista galbenă

Accesul în Grecia le este permis celor care au finalizat schema de vaccinare, celor care prezintă un test PCR negativ sau persoanelor care au trecut prin boală. La întoarcerea în ţară, ai nevoie de un test PCR, asta ca să nu stai în carantină.

  • zona ROȘIE – Marea Britanie
  • zona GALBENĂ – Suedia, Andorra, Danemarca, Olanda, Letonia, Grecia, Belgia, Lituania, Slovenia, Franța
  • zona VERDE – Belarus, Spania, Turcia, Irlanda, Estonia, Insulele Feroe, Cipru, Elveția, Luxemburg, Muntenegru, Croația, Rusia, Norvegia, Portugalia, Ucraina, Italia, Slovacia, Austria, Serbia, Liechtenstein, Cehia, Bulgaria, Bosnia Herțegovina, Ungaria, Finlanda, Polonia, Moldova, Monaco, Macedonia de Nord, România, Islanda, Kosovo, Malta, Albania, Israel, Vatican