• Pandemia a afectat semnificativ turismul din România
  • Sunt scăderi masive la nivelul industriei
  • Mulți oameni aleg să muncească din vacanță

Turismul din România a fost afectat în această perioadă. Am stat mai mult acasă și ne-am luat adio de la vacanțe. Dar pandemia a avut și câteva beneficii.

Dacă până acum mergeam în vacanță doar în weekend, de când lucrăm de acasă putem să stăm și o săptămână. Avem nevoie doar de internet.

Acest lucru ajută turismul românesc. Reprezintă un avantaj pentru unitățile de cazare, pentru că se pot bucura de turiști și în timpul săptămânii. Înainte de pandemie se bucurau mai mult în weekend-uri. Turiștii alegeau să își facă vacanțe scurte în țară și mergeau în diferite zone ale țării doar în weekend-uri, în timpul săptămânii ei fiind la muncă. Pandemia le-a oferit posibilitatea oamenilor de a lucra de oriunde, iar mulți dintre cei care se aflau în orașe au renunțat la urban pentru rural.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Numărul turiștilor a scăzut drastic. Dacă în perioada ianuarie-august 2019, în România au fost 9,1 milioane de turiști, anul trecut în aceeași perioadă au fost doar 4,3 milioane.

În majoritatea anilor, turiștii care se cazau erau mai mult străini, însă anul trecut lipsa turiștilor din afara țării a fost compensată de un număr mare de români. Au avut oameni care s-au cazat și câte două săptămâni și au stat împreună cu familia. Au îmbinat utilul cu plăcutul, adica munca și cu distracția alături de oamenii dragi.