• Numărul vizitatorilor străini care au sosit luna trecută în Portugalia a depăşit nivelul de dinaintea pandemiei.
  • În iulie, peste 1,8 milioane de turişti străini au stat în hotelurile Portugalia, în creştere faţă de aproximativ 600.000 în perioada similară din 2021.
  • Sectorul portughez al turismului se confruntă cu dificultăţi, din cauza deficitului de angajaţi şi a creşterii inflaţiei.

Numărul vizitatorilor străini care au sosit luna trecută în Portugalia a depăşit nivelul de dinaintea pandemiei, pentru prima dată de când au fost ridicate majoritatea restricţiilor, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INE), transmite Reuters.

În iulie, peste 1,8 milioane de turişti străini au stat în hotelurile Portugalia, în creştere faţă de aproximativ 600.000 în perioada similară din 2021, când încă erau în ţară unele restricţii, şi uşor peste nivelul de 1,78 milioane din iulie 2019, care a fost un an record pentru turism. Cei mai mulţi turişti străini au venit din Spania (285.900), Marea Britanie şi Statele Unite.

Înainte de pandemie, turismul era responsabil pentru aproape 15% din Produsul Intern Brut al Portugaliei.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În primele şapte luni din 2022, numărul vizitatorilor străini care au sosit în Portugalia s-a situat la 8,1 milioane, cu aproape un milion mai puţini decât în perioada similară din 2019.

Sectorul portughez al turismului se confruntă cu dificultăţi, din cauza deficitului de angajaţi şi a creşterii inflaţiei.