• BNR: După pandemie, în 2022, românii au cheltuit 6,5 miliarde de euro în vacanțele din străinătate.
  • Germanii au cheltuit 80 miliarde de euro, iar italienii 26 miliarde de euro, dar România nu se află printre destinațiile lor preferate.
  • Prin călătoriile în străinătate, românii îşi cresc competenţele interculturale și experimentează noi stiluri de viață și culturi.

Românii au o pasiune pentru călătorii și nu se lasă descurajați de pandemie, restricții sau prețuri. Anul trecut, turiștii români au cheltuit sume record pentru a-și petrece vacanțele în alte țări, atât în Europa, cât și în destinații exotice, mai mult decât cheltuiesc străinii la noi în țară.

Care sunt motivele care îi determină să plece departe de casă şi ce preferinţe au în materie de turism, dezvăluie vloggerul Florin Nino pentru ALEPH NEWS

,,În primul rând, pentru că afară chiar se face turism cu adevărat și pentru că în afară ai parte de locuri pe care nu prea le vezi, de oameni care te primes cu căldură. Prețurile sunt mult mai mici în afară, mai ales aici în Grecia unde prețurile sunt mai mici decât pe litoralul românesc și e normal ca oamenii să vină să-și petreacă vacanța aici decât în România. Iar legat de străinii care ar trebui să vină în România, România nu este promovată la adevăratul nivel ca să poată să vină străinii”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Germanii au cheltuit 80 miliarde de euro, iar italienii 26 miliarde de euro, dar România nu se află printre destinațiile lor preferate. 

România a cheltuit 6,5 miliarde de euro potrivit ZF, citând datele de la BNR.