• Kenia, Tanzania și Zanzibar sunt destinațiile preferate de români.
  • Cele mai cerute atracții turistice sunt Machu Picchu și Piramidele din Sudan.
  • Tarifele variază între 1.500 și 4.000 de euro de persoană, în funcție de destinație.

Din ce în ce mai mulți turiști români aleg vacanțele exotice. Văd, în acest fel, destinații inedite, au parte de servicii sigure și de calitate, iar iarna se pot bucura de soare și plajă.

În urma unui studiu al DAL Travel, putem spune la ora actuală că Africa este destinația exotică favorită, mai exact Kenya, Tanzania și Zanzibar. Pe locul doi se află America de Sud și America Centrală cu destinații precum Peru, Ecuador cu Galapagos, Columbia, Chile, Mexic, Costa Rica, Panama sau Guatemala. 35% dintre turiștii români se orientează către aceste destinații, iar cifra este în creștere.

Turiştii români s-au orientat spre astfel de destinaţii probabil din cauza condițiilor mai puțin restrictive comparativ cu destinațiile europene, un mare avantaj fiind acela că, la ora actuală, o mare parte din Africa și din America de Sud și Centrală se află pe lista verde și în aceelasi timp vrem să descoperim si alte culturi. Majoritatea turiștilor au dorința de a vizita cât mai multe vestigii culturale și istorice sau atracții naturale. Cele mai inedite și cerute atracții turistice pentru destinațiile exotice sunt, potrivit consultanțiilor DAL Travel, Machu Picchu și Nazca, Insulele din Arhipelagul Galapagos, Piramidele din Sudan sau safari în Kenya și Tanzania.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Tarifele variază între 1.500 și 4.000 de euro de persoană, în funcție de destinație, cu transport inclus, media fiind de 2.600 de euro de persoană. Durata medie a unui circuit într-o destinație exotică este de 12 zile, iar a unui sejur de 7-8 zile.