• Grecii au suspendat, până în data de 15 iulie, eliberarea formularelor de intrare în ţară prin vama Kulata-Promachonas şi a codurilor QR
  • Trei români au fost depistaţi cu COVID-19 în Grecia, în perioada 1-10 iulie
  • Dr. Gindorvel Dumitra spune că testarea grecilor arată incidenţa bolii în populaţia României

Dacă n-ai apucat să-ţi completezi deja un formular de intrare în Grecia şi să obţii un cod QR, până miercuri nu mai poţi intra în statul elen. Autorităţile din Grecia au blocat intrarea prin vama Kulata-Promachonas, până în data de 15 iulie, când toţi turiştii trebuie să prezinte şi un buletin de analize care arată că nu au coronavirus.

Cristi este unul dintre norocoşii care au ajuns în Grecia, fără să facă un test pentru COVID. A plecat din Craiova împreună cu familia şi a intrat în statul elen chiar prin vama Kulata-Promachonas. Şi aici a scăpat de testare. În primele 10 zile ale lunii iulie, aproximativ 20 de mii de români au intrat în Grecia prin vama terestră, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei de Frontieră din Bulgaria.

„Am ajuns la vamă la Kulata. Sunt vreo 10-15 maşini în faţa noastră.Merge destul de repede. Sperăm în 20 de minute să trecem”, a spus Cristi Costea, turist.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Acesta a avut un dialog cu poliţistul bulgar care i-a comunicat că nu are nevoie de codul QR: ”Codul QR, la colegul grec. Doctor, doctor…”

Medicul grec l-a întâmpinat pe turistul român şi a cerut codul QR, testând aleatoriu perosnale aflate la coadă. “Timpul de aşteptare a fost undeva la 15 minute, iar testarea se face aleatoriu. O persoană din aproximativ 10, dacă nu 15 maşini este testată”, a spus Cristi Costea.

Dr. Gindrovel Dumitra- vicepreşedintele Societăţii de Medicină de Familie din România crede că unii dintre purtătorii de COVID pot să fie sănătoşi. “Asta înseamnă că există în rândul nostru 3 persoane la 20 de mii care pot să fie purtători sănătoşi. Cel puţin trei persoane”, a spus doctorul Dumitra.