- Un metrou futurist uriaș va vedea lumina zilei în Europa și va conecta marile orașe.
- Linia de cale ferată de 22.000 km va deservi 39 de orașe din Europa.
- Toate stațiile vor fi noi și vor include spatii de viață, magazine, chiar muzee si săli de concerte.
- Proiectul va avea cinci linii și toate vor fi conectate între ele.
- Pentru a putea călători la bordul acestui metrou va trebui să aștepți până în 2040.
„Urmează stația Paris! Următoarea? Berlin!” Un metrou gigantic va conecta în curând capitalele europene. Sună SF, dar este un proiect futurist uriaș ce va conecta marile orașe din Europa într-un timp record.
Advertisment
Ce însemnă acest „metrou european“?
Este un proiect puțin nebunesc, un proiect faraonic la scară continentală care își propune să promoveze transportul feroviar, mai respectuos față de mediu decât alte mijloace de transport.
Această imensă linie de cale ferată de 22.000 km va deservi 39 de orașe din Europa. Vei putea merge de exemplu la Paris, Londra, Napoli sau Istanbul fără să iei avionul! De exemplu, trenul ar putea face legătura între Helsinki și Berlin în doar 5 ore.
Recomandări
Acest metrou, numit Starline, va avea cinci linii , toate conectate între ele. Și asta nu este tot! Va fi cu 30% mai rapid decât transportul feroviar actual, cu trenuri care circulă între 300 și 400 km/h. Este mai rapid decât Shinkansen, trenul japonez recunoscut pentru perfecțiunea sa tehnologică.
Trenul nu va fi împărtit în vagoanele pe clase. Pe de altă parte, va oferi diferite spații în funcție de nevoile călătorilor: o zonă de liniște pentru cei care lucrează, o zonă de familie etc.
Toate orașele în care Starline se va opri vor avea stații noi. Acestea din urmă, concepute ca adevărate locuri de viață și de întâlnire, vor include restaurante, magazine și chiar muzee și săli de concerte.
Când va vedea acest metrou lumina zilei?
Pentru a putea călători într-o zi la bordul acestui metrou ultra-rapid, va trebui să aștepți până în… 2040. Dincolo de a-ți permite să călătoresti mai ușor pe continentul european, obiectivul este și ecologic.
Conceptorul proiectului afirmă că „O tranziție îndrăzneață la calea ferată de mare viteză ar putea fi cea mai bună șansă a Europei de a-și îndeplini obiectivele de emisii nete zero până în 2050, asigurând în același timp că mobilitatea rămâne atât rapidă, cât și ecologică”.
România pare cam prost reprezentată pe hartă, poate înainte de aprobarea proiectului mai negociem ceva…
Citește și
- Lucrează Guvernul Ciolacu în interesul tău, din 23 decembrie 2024, de când a fost învestit? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ ȘTIU PE CE LUME TRĂIESC – Aleph News – Ziarul Financiar
- Campania electorală începe deja cu probleme. Știe BEC ce este dreptul la libera exprimare?
- Trump amenință China cu MAI MULTE TARIFE, de 50%, dacă nu-și retrage taxele de represalii impuse asupra SUA
Partenerii noștri