• În Lugano te bucuri de un climat mediteranean blând, cu temperaturi plăcute și iarna.
  • Lugano este cel mai mare oraș din Ticino, „Mica Italie” a Elveției.
  • Poți face o croazieră pe Lacul Lugano, lacul glaciar este considerat sufletul orașului.
  • Vizitează Piazza della Riforma și Parcul Ciani, situat pe malul lacului.
  • Poți face bungy jumping acolo unde James Bond a sărit pentru filmul „GoldenEye”.

Unde pleci în următoarea vacanță? Lugano este o destinație perfectă pentru cei care caută să îmbine relaxarea cu aventurile.

Este cel mai mare oraș din cantonul Ticino, cunoscut și ca „Mica Italie” a Elveției. În Lugano te bucuri de un climat mediteranean blând, cu temperaturi plăcute și mult soare chiar și în timpul iernii. Poți face o croazieră pe Lacul Lugano, un lac glaciar considerat sufletul orașului.

Recomandări

MACRON AMÂNĂ NUMIREA NOULUI GUVERN
PAS CU PAS SPRE PACE
DAVID LAMMY AJUNGE ÎN INDIA
ANM EMITE COD PORTOCALIU DE PLOI
DEFECTE DE 1 MILIARD DE DOLARI
ÎNCETINIREA ECONOMICĂ A CHINEI AFECTEAZĂ MĂRCILE DE LUX

Explorează străzile și piețele fermecătoare din Orașul Vechi, cu arhitectură medievală și curțile pitorești. Vizitează Piazza della Riforma, piața centrală vibrantă, și bucură-te de atmosfera animată. Parcul Ciani, situat pe malul lacului, oferă priveliști spectaculoase și o oază de liniște.

Monte Brè, situat la o altitudine de aproximativ 900 de metri, oferă priveliști panoramice impresionante asupra orașului și lacului. Poți ajunge în vârf cu un funicular care datează din 1908. Piazza della Riforma este inima neoclasică a Lugano și este renumită pentru gastronomia sa. Aici poți gusta cele mai bune preparate italiene, elvețiene și specialități unice din Ticino.

Pe malul lacului Lugano există câteva zone amenajate special pentru plajă, cu nisip fin. Aceste plaje sunt populare în timpul verii pentru relaxare și activități nautice. Cea mai cunoscută este Lido di Lugano.

Unde te poți caza? La Hotelul B5 Boutique, deschis în iunie, este primul hotel ecologic din zonă și este aproape de gara principală. Poți alege și Hotel City.

Citește și