• Verifică dacă laboratoarele în care se fac testele sunt autorizate de Ministerul Sănătăţii
  • Sunt 113 laboratoare acreditate în ţară dintre care 23 în Bucureşti
  • În medie, preţul unui test este de 300 de lei
  • Testul este valabil 72 de ore de când l-ai făcut

Dacă vrei să pleci în vacanţă în Grecia şi ţi-ai făcut testul COVID nu te baza că vrei primi răspunsul în 24 de ore. Analizele pot dura şi mai mult dacă rezultatul nu este concludent.

Este foarte important să iei în calcul acest lucru, deoarece dacă nu ai rezultatele la timp, poţi pierde o noapte de cazare. Ca să nu fii întors de la aeroport mai trebuie să ştii că testele trebuie făcute în laboratoarele autorizate de Ministerul Sanataţii.

Pe site-ul ministerului sunt afişate 113 laboratoare dintre care 23 în Bucureşti. O problemă este cu cei care sunt întoşi din drum şi care nu ştiu de unde îşi pot recupera banii, deoarece Ministrul Sanatatii nu le-a dat nicio soluţie. Dan vrea să plece în Grecia cu familia. Testele de COVID îi scumpesc vacanţa cu aproape 1.600 de lei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

”Azi trebuia să fiu în Grecia, poate joi să ajungem acolo. Am venit aici să vedem dacă pot să fac testul, dacă este recunoscut de greci la graniţă”, a declarat Dan, un turist.

”Pe site sunt menţiuni si sunt explicate situaţii în care poate să dureze 36 sau 48 de ore. Trebuie citit cu atenţie”, a precizat Mihail Lala, patronul unei clinici de servicii medicale.