Vacanța a început cu stângul pentru românii care au ales să meargă în Grecia. Au rămas blocați în prima zi de relaxare

Sursa foto: Profimedia
  • MAE anunță că turiștii români blocați au intrat pe teritoriul Greciei.
  • Reprezentanţii misiunii diplomatice au contactat, în regim de urgenţă, autorităţile elene competente pentru clarificarea acestei situaţii.
  • Românii afectaţi pot cere asistenţă consulară la numărul de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879.

Toţi turiştii români blocaţi la punctele de trecere a frontierei Kulata/Promachonas şi Makaz/Nymfaia au intrat pe teritoriul Greciei, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

COMUNICATUL MAE:

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Atena şi a Consulatului General al României la Salonic, a fost notificat cu privire la situaţia unor cetăţeni români, turişti, blocaţi la punctele de trecere a frontierei Kulata/Promachonas şi Makaz/Nymfaia. Reprezentanţii misiunii diplomatice au contactat, în regim de urgenţă, autorităţile elene competente pentru clarificarea acestei situaţii. De asemenea, un consul din cadrul oficiului consular Salonic s-a deplasat în punctul de frontieră Kulata/Promachonas, pentru a acorda asistenţă consulară. Autorităţile elene au precizat că situaţia a fost remediată, la acest moment, toţi turiştii români aflaţi în cele două puncte de frontieră au intrat pe teritoriul Republicii Elene”, se precizează într-un comunicat de presă al MAE.

Autorităţile elene nu au comunicat public şi o anumită oră pentru aplicarea noilor prevederi legislative pentru accesul pe teritoriul Republicii Elene.

Românii afectaţi pot cere asistenţă consulară la numărul de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 6978996222.

Românii care au ales să ajungă în Grecia cu maşina au întâmpinat deja prima problemă, conform Digi24. Ajunşi la vama Kulata, au constatat că aceasta este blocată.