Vacanţă în corturi de lux. Ce înseamnă glampingul, care sunt benficiile şi care sunt costurile

  • Campingurile cu corturi de lux sunt noua modă în turism
  • Glampingul îşi oferă natură, dar şi confort: şemineu în interior, pat matrimonial şi terasă proprie
  • Glampinguri găseşti la Tuzla, pe Valea Prahovei, în Braşov, Mureş şi Uricani, iar prețurile pleacă de la 200 de lei pe noapte

Vrei la cort, dar să nu te cocoşeze rucsacul, să dormi în puf şi să ai duş ca la hotel? Profită de noua modă care ia amploare în turismul de la noi: glampingurile, care satisfac orice spirit urban ce tânjeşte după confort…în natură.

Corturile de lux s-au răspândit în toată ţara, de pe litoral, la Tuzla, până în munţi: Valea Prahovei, Braşov, Mureş sau Uricani.

Costă între 200 şi 500 de lei pe noapte, dar cu ele sigur îţi faci prietenii invidioşi. Două cupluri din Cluj, care au rezervat două nopţi magice la Brăduleţ, Argeş, s-au răsfăţat la cortul aşezat pe un ponton.

Fetele au făcut yoga acolo, departe de lumea dezlănţuită, iar băieţii au bătut munţii cu bicicletele. Din paturile matrimoniale, cu toţii au savurat priveliştea crestelor şi au promis să revină şi la iarnă, ca să se bucure …de şemineu.

”În această perioadă de distanţare socială Sunrise Glamping este o variantă perfectă pentru a te conecta cu natura. Este locul perfect unde poţi să îşi începi dimineaţa cu o sesiune de yoga, iar apoi cu o drumeţie”, spune o turistă.

”Reprezintă varianta sigură pentru un astfel de moment, ele fiind amplasate pe nişte pontoane suspendate, la o distanţă considerabilă. Turiştii noştri se simt în siguranţă, atât distanţaţi cât şi relaxaţi”, a declarat Marius Puiu – proprietar de glamping.