• Viața în spațiu nu este doar privilegiul astronauților.
  • O opțiune complet realistă este si pentru cetățenii de rând, atât timp cât au destui bani pentru acest tip de divertisment.
  • După cum poți ghici, este logic că viața în spațiu este scumpă. Numai transportul bagajelor tale va costa câteva milioane de dolari.

Viața în spațiu nu este doar privilegiul astronauților.

SpaceX percepe o taxă în valoare de 4,57 milioane de dolari cu o greutate de 830 kg pentru a te trimite in spațiu. Dacă decidzi să îți iei toată casa, ai la dispoziție serviciile United Launch Alliance. Poți transporta 19.000 kg pentru 109 milioane de dolari.

Desigur, astronauții civili pot călători cu un minim de bagaje. Acest lucru nu face călătoria lor mult mai ieftină.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Acum câțiva ani, Virgin Galactic cerea 250.000 de dolari de persoană pentru a te duce la marginea spațiului. Și acesta este prețul promoțional. Biletul costă acum aproape 450.000 de dolari.

Dacă ești unul dintre acei oameni care își doresc nu doar să meargă în spațiu, ci și să rămână și să locuiască acolo, va trebui să pui deoparte un buget mai mare.

Cât costă să trăiești într-o stație spațială?

Cu ceva timp în urmă, NASA a permis turiștilor să călătorească în spațiu și să locuiască pe Stația Spațială Internațională. Oferta este pentru sejur de cateva zile.

În 2001, Denis Tito, primul turist spațial autofinanțat, a cheltuit 20 de milioane de dolari pentru a realiza acest vis.

În 2019, NASA a anunțat o listă de prețuri. O noapte costă 35.000 USD de persoană. Prețul nu include gustări, băuturi sau alte facilități. De asemenea, trebuie să plătești 50 de milioane de dolari de persoană pentru călătoria de pe Pământ în spațiu.

Este mai ieftin să trăiești pe Lună?

Luna este o alternativă bună pentru oricine îi place peisajul stâncos și nu vrea să fie într-o navă spațială zburătoare. Cu toate acestea, nu este la fel de ospitalieră ca planeta Pământ.

Trăirea într-un astfel de mediu va necesita investiții mari în ceea ce privește locuitul, precum și aprovizionarea cu alimente și apă. Vei avea nevoie și de echipamente care produc energie și oxigen.

Potrivit estimărilor NASA din 2014, trimiterea a doar jumătate de kilogram de marfă pe Lună costă 1,3 milioane de dolari. Astfel, un „taxi lunar” va costa mai mult sau mai puțin 2 miliarde de dolari.