• Românii plătesc între 90 și 350 lei pe noaptea de cazare, pentru două persoane, în funcție de tipul de hotel ales.
  • Prețul mediu al unei camere în România este de 250 de lei/noapte, potrivit unui studiu realizat de Travelminit.ro.
  • Pentru 3 nopți de cazare, un cuplu va plăti, în medie, 734 de lei, iar o familie formată din 2 adulți și 2 copii, 1.000 de lei.

Potrivit platformei de rezervări Traveminit.ro, prețul unei nopți de cazare la hotelurile și pensiunile din România nu s-a modificat semnificativ și nu a fost afectat de lipsa de activitate din ultimile 3 luni.

„Turiștii români care își doresc să călătorească în România în perioada următoare, vor plăti, în funcție de tipul de cazare ales, între 90 lei și 350 lei pentru o noapte de cazare, pentru două persoane, cu mic dejun inclus. Astfel, prețul mediu pentru o vacanță de cuplu ce include 3 nopți de cazare este de 734 lei, iar pentru o familie formată din 2 adulți și 2 copii, acesta ajunge la 1.000 lei”, se arată în studiu.

Cele mai ieftine opțiuni sunt pensiunile din stațiunile agroturistice, unde prețul unei nopți de cazare este de aproximativ 150 lei pentru două persoane, cu mic dejun inclus, iar cele mai scumpe opțiuni sunt hotelurile de 5 stele de pe litoral, unde prețul depășește 350 lei / noapte pentru două persoane.

Recomandări

SUA AJUTĂ GAZA
AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL

Aproape jumătate dintre rezervările înregistrate de platformă în primele 3 săptămâni de activitate au fost făcute de familii cu copii. În luna iunie s-au înregistrat cu 23% mai multe rezervări cu vouchere de vacanță, decât în anul 2019.

„Deși rezervările în valoare absolută nu sunt la nivelul anului trecut, în luna iunie 2020, ne-a bucurat să înregistrăm cea mai mare creștere pentru căutările de cazare folosind ca metodă de plată vouchere de vacanță”, a declarat Timea Ambrus, Operation Manager Travelminit.ro.

Principala facilitate căutată de turiști este flexibilitatea anulării rezervării și posibilitatea de a rezerva fără a plăti un avans. Românii preferă să rezerve „last minute”, astfel că Travelminit.ro a înregistrat o creștere cu 12% a rezervărilor făcute cu mai puțin de 14 zile până la sejur.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piața rezervărilor hoteliere din România. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 și o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

Autorul articolului: Cosmin Pîrv