• Până astăzi, în România au fost confirmate peste 721.500 de infectări cu Covid-19.
  • Până acum s-au vaccinat peste 570.700 de români.
  • Pe litoral nu vor se vor face diferențe între turiștii vaccinați și cei nevaccinați.
  • Tony Blair îi cere lui B. Johnson să conducă inițiativa pașaportului de vaccinat.

Fie că te vaccinezi sau nu, sigur ai în plan să mergi în vacanță la mare vara asta. Deocamdată nu trebuie să-ți faci griji că nu te vei putea caza dacă nu vei dovedi că ești imunizat.

Roxana Tais este managerul unui hotel din Mamaia și îți spune că nu are de gând să facă diferențieri între clienții vaccinați și cei nevaccinați.

Roxana Taiss, director general Complex Mediteranean Mamaia: „Sigur că îndemn pe toată lumea să facă acest lucru pentru că este extrem de important să fim sănătoși ca să putem munci. Nu-i voi caza pe etaje diferite, nu voi crea orare speciale pentru servirea meselor pentru că asta înseamnă o discriminare.”

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Marin Aurelian are o agenție de turism și speră cA în viitor să nu fie introduse măsuri speciale, astfel încât hotelierii să fie nevoiți să separe turiștii vaccinați de cei care nu au primit serul.

Marin Aurelian, proprietar de agenție de turism Paradis Vacanțe de vis: „Unde e lege, nu e tocmeală. Dacă se iau de către guvern astfel de măsuri, fără doar și poate, toată lumea este obligată să le respecte și să le implementeze. Personal nu cred că se vor lua astfel de măsuri.”

Gabi merge an de an pe litoral și nu va lăsa pandemia să-l țină în casă nici vara asta. Momentan, nu are în plan să se vaccineze și speră la o vacanță liniștită.

Gabi Lupu, freelancer: „Știi că sunt plajele pentru nudiști. Cred că o să fie acum plaje pentru cei care nu sunt vaccinați și plaje pentru cei care sunt vaccinați. Bine, e aceeași apă. Dar nu mai conteaza.”

Pașaportul COVID, refuzat până acum de UE, la fel și de președintele Iohannis, nu este încă subiect închis. A fost reaprins de un fost premier cu nume greu – Tony Blair. Îi cere lui Boris Johnson, să demareze toate discuțiile.

Tony Blair: „Pașaportul global COVID-19 ar trebui să fie un subiect cheie pe agenda G7. Una este să facă fiecare așa cum vrea, ceea ce e mult mai haotic și dificil de gestionat, alta să existe o serie de reguli cu care să nu fie toți fericiți”.