• Începând de mâine, 15 mai, vei călători cu avionul după noi reguli
  • Starea de alertă aduce modificări la aeroportul Otopeni
  • Vei ajunge la terminalul Plecări pe un alt flux decât cel obişnuit şi trebuie, în permanenţă, să urmezi regulile personalului

Începând cu data de 15 mai, în aeroportul Otopeni te așteaptă noi reguli. Există o serie de reguli care îţi schimbă modul în care călătoreşti în străinătate. Spre exemplu, la sosirea la aeroport, debarcarea pasagerilor se va face la distanţă faţă de terminal, aceştia fiind apoi îndrumaţi direct către corturile de aşteptare. De asemenea, staţia de autobuz şi peronul de debarcare din taxi sau maşină au fost repoziţionate.

Accesul maşinilor în parcarea Plecări se face pe un flux modificat. Din cauza lucrărilor la conexiunea feroviară cu Gara de Nord, circulaţia în zona aeroportului este în continuare deviată. Trebuie să mai știi că în permanenţă sunt obligatorii atât purtarea măştii de protecţie, cât şi păstrarea unei distanţe de cel puţin 1 metru faţă de cei din jur.

De la corturi către terminalul de pasageri se va pleca în grupuri organizate de către angajaţii aeroportului, în funcţie de destinaţie şi ora programată a cursei. În zona publică a terminalului de pasageri nu este permis să staţionezi. Oricum, au fost eliminate toate banchetele din zonă.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

După check-in, pasagerii vor urma fluxul obişnuit, păstrând distanţa faţă de cei din jur. Trebuie să ştii că îmbarcarea în aeronavă se va face începând cu rândul cel mai îndepărtat faţă de uşa avionului. Debarcarea se va face începând cu rândul de lângă uşă.

Fluxul de sosiri nu se modifică, dar este  interzis accesul în terminal al altor persoane decât pasagerii, exceptând anumite motive (acces la grupurile sanitare, supermarket, achiziţie de bilete de avion etc.).

Sursă foto: Octav Ganea