• Oficiialii din Kazakhstan consideră că fraza rezumă vastul potențial turistic al națiunii într-un „mod scurt și memorabil”
  • Fraza, devenită acum slogan, a fost făcută celebră de pe urma personajului principal din filmul „Borat”

În plină pandemie de coronavirus, Kazakhstanul desfășoară o campanie de promovare a turismului. Așa se face că  țara natală a lui Borat Sagdiyev, a adoptat cuvintele esențiale ale personajului  – „Very nice!” și le-a transformat în slogan de campanie, scrie The Guardian.

Videoclipul oficial al campaniei, „Borat Subsequent Moviefilm”, a fost lansat recent și propune o idee controversată de promovare. Jurnalistul își descrie patria ca fiind „misogină, homofobă și antisemită” – în stilul caracteristc originalului Borat, care culege „învățăturile culturale” ale Americii pentru a putea fi folosite de națiunea glorioasă din Kazahstan.

Kairat Sadvakassov, vicepreședintele turismului kazah, a declarat pentru Huffington Post că adoptarea frazei, care l-a făcut celebru pe Borat, în campanie „oferă descrierea perfectă a vastului potențial turistic al Kazahstanului într-un mod scurt, memorabil”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Natura Kazahstanului este foarte frumoasă; mâncarea sa este foarte frumoasă; iar oamenii săi, în ciuda glumelor deșănțate ale lui Borat, sunt printre cei mai frumoși din lume. Am dori ca toată lumea să experimenteze Kazahstanul și să viziteze țara noastră în 2021 și nu numai, astfel încât să poată vedea că „patria lui Borat” este mai frumoasă decât au auzit ei”, a spus oficialul kazah.