• Imagini fascinante cu un roi uriaș de meduze în largul coastelor Israelului.
  • Meduzele, care se dezvoltă la temperaturi mai ridicate, concurează pentru hrană şi habitat cu alte vieţuitoare marine.
  • Autoritatea pentru parcuri și natură din Israel a declarat că poluarea și schimbările climatice cresc intensitatea roiurilor de meduze.

Numeroase meduze au împânzit zona de coastă a Israelului, alungându-i pe turişti din apele mediteraneene şi provocând îngrijorări cu privire la pericolele dezechilibrului ecologic provocat de schimbările climatice, scrie Reuters.

Pe lângă pericolul înţepăturilor pentru turişti şi pierderile suferite de turism de circa zece milioane de dolari anual, nevertebratele translucide au înfundat, de asemenea, sistemele de desalinizare şi plasele de pescuit industriale pe măsură ce numărul lor creşte de la sezon la sezon, au afirmat autorităţile.

Apa devine din ce în ce mai fierbinte şi putem vedea tot mai multe meduze„, a declarat Guy Lavian de la Autoritatea pentru Natură şi Parcuri din Israel.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Aici provoacă pagube reale. Cu siguranţă putem spune că încălzirea globală contribuie la această creştere a numărului de meduze„, a mai spus el.

Meduzele, care se dezvoltă la temperaturi mai ridicate, concurează pentru hrană şi habitat cu alte vieţuitoare marine, iar pescuitul excesiv a contribuit la înclinarea balanţei în favoarea lor, potrivit Societăţii Israeliene de Ecologie şi Ştiinţe de Mediu.