• Acesta va avea un port de agrement plutitor care va fi amplasat în mare, lângă lanțul muntos.
  • Clădirea va conține spații hoteliere și comerciale, dar și apartamente rezidențiale.
  • Singura parte exterioară a clădirii, acoperișul, va conține un spațiu descris ca o grădină de nori.

Dezvoltatorii din Arabia Saudită au anunțat planurile pentru un „zgârie-nori ultra-luxos cu susul în jos”, situat în munții de pe coasta Golfului Aqaba, care pare desprins dintr-un film SF.

Proiectul, Aquellum, este prezentat ca un oraș subteran și o destinație turistică care „va oferi oaspeților un gust al vieții futuriste prin gama sa de experiențe”, potrivit NEOM, aceiași dezvoltatori care au propus construirea unui oraș în interiorul unei clădiri de 120 de km.

Reprezentările digitale ale proiectului avangardist arată un ecosistem de 330 de metri înălțime, plin de magazine de lux și galerii, dar și o multe de plante verzi și lumină naturală, în ciuda faptului că este aproape complet ascuns în lanțul muntos de 1.500 de metri înălțime.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Destinația exclusivistă este atât de bine disimulată încât oaspeții vor merge de la un port de agrement plutitor la Aquellum printr-un canal subteran.

Realitatea virtuală este o componentă importantă a Aquellum – machetele arată oameni cu ochelari VR și urmărind cuburi de lumină digitizată care dansează în ecosistemul în aer liber.

Citește și