Vrei să mergi în Grecia cu maşina? Uite câteva ponturi care te ajută pe drum

Sursa foto: Profimedia
  • Grecia şi Bulgaria se află pe lista celor 17 ţări unde poţi merge în vacanţă, fără să intri în izolare, la întoarcere
  • Reprezentant agenţie de turism: “Bulgaria, ţară pe care românii, dacă vor să o tranziteze, trebuie să aibă asupra lor o declaraţie pe propria răspundere”
  • Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune că nu intri în izolare dacă doar tranzitezi ţări care nu figurează pe “lista verde”

Dacă ai de gând să pleci cu maşina în Grecia şi te întrebi ce se întâmplă dacă la întoarcere vei tranzita o ţară care nu figurează pe „lista verde”, cum este cazul Macedoniei de Nord, am o veste bună: nu vei fi nevoit să intri în izolare la domiciliu, când ajungi acasă.

Cristi Costea nu vrea să rişte. Va pleca peste o săptămână în Thasos, împreună cu familia şi mai mulţi prieteni din Craiova. Şi-a stabilit traseul prin Bulgaria, ţară din “lista verde”. Bogdan Marica, agent de turism, îi atrage însă atenţia că nici pe aici nu poate trece oricum.

Uite ce spune Cristi Costea, turist: “Împreună cu soţia am analizat datele cu îmbolnăvirile, foarte atent înainte de a lua decizia asta, şi Grecia pare chiar mai sigură decât litoralul nostru. (…) Grecia şi Bulgaria nu sunt pe lista ţătilor cu risc, la întoarcere nu vom fi nevoiţi să stăm în casă 14 zile.”

Bulgaria, ţară pe care românii dacă vor să o tranziteze, trebuie să aibă asupra lor o declaraţie pe propria răspundere ce poate fi descărcată de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. În acea declaraţie, practic, îşi dau consimţământul că au la cunoştinţă situaţia din Bulgaria privind COVID-19”, spune Bogdan Marica, agent de turism.

La întoarcere, indiferent dacă tranzităm o ţară care nu se află în «zona verde», nu vom intra în izolare, pentru că suntem doar în tranzit, nu vom rămâne în acele ţări”, îți explică și Radu Voinea, proprietarul unei agenţii de turism.