40% dintre copiii din mediul rural nu au avut acces la școala online

  • Patru din zece părinți din mediul rural nu au avut bani suficienți pentru a-și hrăni copiii în perioada pandemiei
  • Mai mult de 40% dintre copiii de la țară nu au participat la școala online
  • Mihaela Nabăr: „Copiii au nevoie de noi în fiecare zi, nu doar de Paște și de Crăciun”

Patru din 10 familii din mediul rural abia au avut ce să pună pe masă copiilor anul acesta. 60% dintre părinții din mediul rural nu au lucrat în pandemie. Și nici cu gadgeturile pentru școala online nu prea s-au descurcat.

Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision: „Sunt foarte multe situațiile critice prin care trec copiii din mediile vulnerabile zilele acestea și nu numai. Acești copii nu au nevoie de noi doar de Paște și de Crăciun, au nevoie de noi în fiecare zi. Merg zilnic pe teren, eu sau aproape cei 500 de colegi ai mei și se întâlnesc cu copii care nu au încălțări, care merg seara nemâncați la culcare, care nu ajung să facă școala online în această perioadă, fie pentru că nu au internet, fie pentru că nu au curent electric, fie pentru că nu au telefoane sau device-uri de pe care să se conecteze. Sunt foarte multe lucruri care participă la situația lor și la lipsa accesului la educație sau la diverse resurse.”

Directorul World Vision a mai spus că oricine poate deveni voluntar și poate întinde o mână copiilor vulnerabili.

Mihaela Nabăr: „Oricine poate să fie îngerul unui copil, eu așa cred și asta este ceea ce ne ține în fiecare zi în birou, ceea ce ne aduce în fiecare zi alături de acești copii, pentru că suntem perfect conștienți că nu putem să facem toate lucrurile singuri, iar zilele acestea este vorba mai mult ca oricând despre bunătate și nu despre bunătățuri. Este vorba despre toți copii, care au drepturi și care trebuie să aibă acces la aceste drepturi, așa că fiecare dintre noi putem să devenim îngerul unui copil și să facem o faptă bună.”

Lipsa accesului la cursurile online sau lipsa unei mese calde îi țin în urmă pe copiii proveniți din mediile sărace.

Mihaela Nabăr: „Toți copiii au nevoie de atenție, știm, am facut studii. Ultimul nostru studiu arată că 1 din 5 copii este nefericit aproape întotdeauna. Copii au nevoie de atenție, au nevoie să fie iubiți și îngrijiți în fiecare zi. Avem programe de masă caldă. Copiii au nevoie de educație. Știm foarte bine că în această perioadă sunt foarte mulți copii care nu au acces la educație sau care au rămas în urmă, datorită lipsei accesului la educație din ultimele 9 luni de când a început pandemia.

Dacă vrei să chemi la masa de Crăciun un îngeraș, trimite-ne un mesaj pe adresa de mail vreisastii@alephmedia.ro sau pe WhatsApp, la 0757.741.741