• Andreea are 15 ani și are grijă de frații ei de, 11 și 19 ani.
  • Tatăl i-a părăsit, iar mama și-a luat două locuri de muncă pentru a-și ajuta copiii.
  • Deși sărmani, copiii cred că Moșul i-ar putea ocoli, ca să meargă la cei care sunt și mai nevoiași decât ei.
  • Andreea merge la olimpiade, chiar dacă învață chinuit, la o masă scundă.
  • Dacă vrei să o ajuți pe Andreea, poți trimite mesaj pe adresa vreisastii@alephmedia.ro și pe WhatsApp: 0757.741.741

Cară apă de la izvor, face mâncare pentru trei guri și ține casa lună. De nevoie. Este premiantă, scrie poezii și pictează. De plăcere.

La 15 ani, Andreea, o copilă din județul Cluj, este mamă și tată pentru ea și frații săi, de 11 și 19 ani.

Tatăl i-a părăsit, iar mama și-a luat două locuri de muncă pentru a-și ajuta copiii. Iar Andreea face acum o echilibristică epuizantă cu zâmbetul pe buze, între școală și rolul de stâlp al familiei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Andreea are 15 ani și o viață plină de responsabilități ca la 40. Nu plânge însă niciodată. L-a fel l-a învățat și pe fratele ei mai mic, Ionuț. Deși sărmani, copiii cred că Moșul i-ar putea ocoli, ca să meargă la cei care sunt și mai nevoiași decât ei.

Moș Crăciun este un bătrân care ajută oamenii săraci, care nu au nimic. Le dă mâncare sau câte o pungă de bani.” a spus Ionuț.

Andreea are timp să fie și una dintre cele mai bune eleve de la liceul pedagogic și merge la olimpiade, chiar dacă învață chinuit, la o masă scundă. Un laptop i-ar fi bun, dar nu se plânge nici așa. Din contră, împarte tot ce are.

Îmi place mult mersul pe bicicletă, am avut o bicicletă când eram mică doar că şi bicicleta fratelui mai mare i s-a stricat şi i-am dat eu piese de schimb dintr-a mea.”, a spus Andreea.

De la 10 ani, Andreea îi ține locul mamei la treburile casei. Se chinuie să aducă apă de la izvor, să spele vasele cu apă rece, dintr-un rezervor arhaic.

Noaptea, după ce adorm frații ei și își termină temele, copila are în sfârșit puțin timp pentru ea, înainte să o doboare oboseala. Atunci pictează și lasă imaginația să o ducă într-o lume în care de Crăciun mama vine acasă și împodobesc fericiți bradul.

Dacă vrei să chemi la masa de Crăciun un îngeraș, trimite-ne un mesaj pe adresa de mail vreisastii@alephmedia.ro sau pe WhatsApp, la 0757.741.741